• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

nedeľa, 03. jún 2012, 14:08 Napísal: Admin Prečítané: 5210x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

BC Stavbár Nitra vyhral ČESKÚ EXTRALIGU, B-team bez prehry dobil 1.ligu !

 

Nitrianski boxeri majú za sebou veľmi úspešné obdobie. Neohrození králi v slovenskom ringu dostali pred sezónou šancu štartovať v českých súťažiach, kde sa im naskytla možnosť bojovať v tvrdej konkurencii v extraligovej súťaži a mladý nitriansky B-team nastúpil do nižšej 1.ligy. Obe súťaže sa uplynulý týždeň skončili a BC Stavbár v oboch obsadil 1.miesto! „Sme vďační českému boxerskému zväzu, že nás do týchto súťaží zobrali. Našim chlapcom to výkonnostne veľmi pomohlo a som presvedčený že aj pre české družstvá sme boli prínosom a hlavne novou konkurenciou" , chválil si vydarenú spoluprácu tréner Tibor Hlavačka.

 

Víťazstvo Nitry v 1.lige bolo jasné už dávnejšie, nakoľko zverenci trénerov Hlavačkovcov v tej súťaži neokúsili trpkosť prehry a s prehľadom viedli tabuľku od začiatku sezóny až do konca. V extralige však bola situácia omnoho zamotanejšia. V predposlednom kole Stavbár prehral v Děčíne 8:10 a tak pred posledným kolom mali šancu získať titul ešte tri kluby. V poslednom kole sa Nitrania rozlúčili s extraligou domácou výhrou nad Ústí nad Labem 12:6, čo ich vrátilo na 1.miesto tabuľky, no titul stále nemali istý, keďže museli čakať na výsledok záverečnej dohrávky medzi Ústí n/L a Prostějovom, ktorý ich v prípade vysokej výhry (minimálne 12:6) na severe Čiech mohol ešte preskočiť. To sa však nestalo, Prostějov v Ústí zakopol a tak do Nitry dorazila radostná správa – Stavbár je víťazom českej extraligy ! „Práve sme sa vracali z juniorských majstrovstiev z Komárna, tešili sme sa že vezieme domov 6 zlatých medailí a v tom prišla sms-ka z Čiech, že Prostějov v Ústí vyhral iba 10:8 a my sme tak definitívne víťazi extraligy! Naša radosť sa zdvojnásobila, veľmi sa tomu tešíme" opísal radostné chvíle tréner Pavol Hlavačka. Výsledok z Ústí je ešte v riešení ČBA, nakoľko Prostějov postavil zahraničného boxera, ktorého nemal na súpiske a tak je dosť pravdepodobné, že zápas kontumačne vyhrá Ústí, o čom by mala ČBA rozhodnúť v najbližších dňoch, avšak zmeniť poradie to môže iba na 2. a 3.mieste, Nitra je tak či tak majstrom českej extraligy ! Prvenstvo nitrianskych boxerov je o to cennejšie, že Stavbár ako jediný klub nevyužil zahraničných boxerov a boxoval iba so svojimi pästiarmi, bez kúpených posíl. Navyše sa prezentoval s najmladším tímom. „To bol náš hlavný cieľ, aby naša mladá generácia zbierala skúsenosti. Vďaka ťažkým zápasom nám výkonnostne vyrástlo viacero chalanov ešte v juniorskom veku. Fantastické je to, že okrem zbierania skúseností dokázali väčšinu zápasov aj vyhrávať a tak si tento titul nesmierne vážime. Keď k tomu prirátame suverénne víťazstvo v 1.lige, tak môžem spokojne povedať, že momentálne nie sme najlepší len na Slovensku, ale aj v Čechách. Na klub, ktorý nemá profesionálne zabezpečovaných boxerov a oproti konkurencii má mnohonásobne menší rozpočet, je to skvelý úspech. Za celý klub by som chcel vysloviť poďakovanie mestu Nitra a NSK, ktorí nás každoročne podporujú. Dúfame, že naše výsledky nám pomôžu nájsť konečne aj sponzorských partnerov, aby sme mohli dosiahnuť ešte viac," dodal P.Hlavačka.

Priaznivci boxu si prídu na svoje aj počas víkendu 9.-10.6., kedy sa v nitrianskej športovej hale Olympia uskutoční medzinárodný turnaj mužov GRAND PRIX SLOVAKIA za účasti pästiarov z Maďarska, Rakúska, Českej republiky, Dánska a Slovenska. Ťahákom bude určite váhová kategória do 56kg, v ktorej štartuje talentovaný nitriansky pästiar Michal Zátorský, ale aj dánsky reprezentant Dennis Ceylan, ktorý má vybojovanú miestenku na OH do Londýna. Sobotňajší program začína o 16.hodine, v nedeľu sú boje o 3.miesto a finále na programe o 10.hodine. Počas sobotňajšieho programu príde aj na odovzdávanie pohára pre BC Stavbár za víťazstvo v českej extralige a 1.lige. Vstup je voľný.

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my