• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

pondelok, 07. máj 2018, 11:42 Napísal: Admin Prečítané: 3763x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Počas víkendu 5. – 6. 5. 2018 sa v Bratislave uskutočnilo 3.kolo Medzinárodnej ligy boxu s rekordnou účasťou 165 boxerov zo 4 krajín. Najväčšie zastúpenie z pomedzi slovenských klubov mali zverenci trénerov Hlavačkovcov. Do hlavného mesta vycestovali s 21 člennou zostavou boxerov a boxeriek, ktorých v nitrianskom klube BC Stavbár stále pribúda a viaceré si vybojovali už aj stabilné miesto v reprezentácii. Miroslava Jedináková sa nedávno vrátila z ME staršieho dorastu s krásnym 5.miestom a Michaela Turacová so zlatom a cenou pre najlepšie boxerku z medzinárodného turnaja mladšieho dorastu Olympijských nádejí v Egeri. Spolu so seniorkou Máriou Balážovou opäť úspešne bodovali aj v Bratislave, kde ich doplnili ešte Alexendra HalásováRadka Debnárová, ktoré síce na skúsenejšie súperky z Poľska a Maďarska nestačili, no ukázali bojovnosť a potenciál do budúcna.

slider2018-1

V kategórii chlapcov medzi žiakmi už tradične prvenstvo vybojovali bratia Samuel HorváthRoman Horváth, ktorých doplnil 3.miestom Šimon Turčina. Všetci traja počas oboch dní predviedli výborné výkony proti zahraničným súperom a svojimi dlhodobými výkonmi si vybojovali nomináciu na ME žiakov do bulharskej Albeny, kde odchádzajú už 20.mája.

V mladšom doraste sa ukazujú ďalšie talenty, ktoré už začínajú zbierať skúsenosti aj v reprezentácii. Lukáš Lӧrinc, Ladislav HorváthAdolf Staněk svojimi výhrami nad kvalitnými zahraničnými súpermi ukázali výkonnostný progres a vybojovali 1.miesto rovnako ako nováčik Adrián Ďurica, ktorý vo finále nedal šancu reprezentantovi Oliverovi Zajacovi z MŠK Vranov n/T a výhrou 5:0 na body sa postaral o jedno z najväčších prekvapení. Peter Ficza vybojoval striebro a Miroslav Herceg sa tentoraz v ringu nepredstavil. Táto zostava mladších dorastencov necháva svoju konkurenciu v tabuľke medzinárodnej ligy ďaleko za svojim chrbtom a suverénne kráča za titulom. Striebro do Nitry vybojoval v mladšom doraste ešte Erik Ácsai zo Športovej akadémie Nitra.

V staršom doraste absentovalo niekoľko boxerov pre zdravotné problémy a tak sa v ringu predstavil iba Rudolf Palenčár (2.miesto) a Patrik Valent, ktorý v sobotu zdolal reprezentačného kolegu Kristiána Daniela z Holíča a vo finále v 2.kole knokautoval Maďara Szollossyho.

Päťčlenná zostava mužov (Peter Kontár, Michal Takács, Tomáš Čulák, Tomáš Zӧld a Matúš Strnisko) ostala bez prehry. Trojica Takács, Zӧld a Strnisko je v nominácii na silný medzinárodný turnaj Grand Prix Ústí n/L, ktorý štartuje 23.mája a v júni ich čaká Svetový pohár v nemeckom Halle.

Trénerský štvorlístok Tibor Hlavačka, Pavol Hlavačka, Ladislav Horváth a Tomáš Vaňo tak mohol byť aj po 3.kolo MLB spokojný. „Teší nás, že naši boxeri majú na MLB stále viac zahraničných súperov, čo je prínosom pre ich výkonnostný rast a dobrým odrazovým mostíkom do reprezentácie. Každá účasť na 2-dňovej Medzinárodnej lige s takouto širokou zostavou je pre náš tím nesmierne náročná po organizačnej i finančnej stránke a preto by som sa chcel poďakovať všetkým čo nám pomáhajú, či už sú to rodičia, naši dobrovoľní funkcionári, či tréneri ktorí sa spolupodieľajú na príprave niektorých našich boxerov“ dodal Pavol Hlavačka.

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my