• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

streda, 07. december 2016, 15:06 Napísal: Admin Prečítané: 6836x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Od 2. do 4. 12. 2016 prebiehali v našej športovej hale Olympia Majstrovstvá SR mužov a žien. Vrchol domácej sezóny sa pod Zobor vrátil po dvoch rokoch hlavne vďaka úspešnému projektu nášho klubu, ktorý zabezpečil celý šampionát organizačne aj finančne tak, že Slovenská boxerská federácia nemala s MSR žiadne náklady. Naši tréneri a funkcionári chceli po minuloročných 5 tituloch získaných na šampionáte v Galante predstaviť svojich najlepších boxerov pred domácim publikom. Športový osud však býva vrtkavý a v našom tíme pribúdalo jedno zranenie za druhým. Titul nemohol pre zdravotné problémy obhajovať Michal Takács, neskôr sa pridal ďalší šampión Matúš Strnisko, ktorého vyradilo zranené rameno. Aby toho nebolo málo, tak posledný týždeň pred MSR vypadol zo zostavy pre zranenie kolena talentovaný Michael Ballai, ktorý po minuloročnom titule v kategórii mládeže mohol bojovať o svoj premiérový titul medzi mužmi vo váhe do 75kg. Opakovaná choroba vyradila ďalšieho dorasteneckého majstra – Tomáša Vaga a napokon posledné sparingy tri dni pred začiatkom MSR vyradili superťažkého víťaza posledného kola I.SLB Jakuba Cifru, ktorý si praskol palec.

Do domáceho ringu tak zverenci trénerov Hlavačkovcov vstupovali bojovať o medaile iba v troch hmotnostných kategóriách mužov a jednej kategórie žien. Naši zostalí bojovníci však ukázali okrem boxerskej kvality aj obrovské srdce bojovníkov, akoby bojovali aj za všetkých ostatných klubových kolegov, ktorí nemohli do bojov zasiahnuť. Vo všetkých 4 spomínaných kategóriách náš tím totiž vybojoval zlaté medaile ! (na foto zľava tréner Tibor Hlavačka, prezident klubu Dušan Vaňo, Michal Zátorský, tréner Pavol Hlavačka, Peter Kontár, Mário Mackanič)

msr

Medzi ženami triumfovala Mária Balážová v hmotnosti do 52kg, keď v ťažkom finálovom zápase zdolala 3:0 na body Silviu Polákovú.

Mužskú kategóriu 52kg vyhral Peter Kontár, ktorý vo finále zdolal TKO v 2.kole mladého Romana Lietavca z BLB Topoľčany. Roman ukázal v prvom kole niekoľko pekných momentov, no skúsenosti a razancia boli na strane nášho Peťa Kontára. Peťo k príprave na MSR pristupoval veľmi zodpovedne, úspešne dolaďoval hmotnostný limit a bol v skvelej forme, ktorú pretavil v zlatú medailu.

V hmotnosti do 64kg náš tím reprezentoval Michal Zátorský a Ronald Anděl. Ronyho púť skončila v semifinále, kde vo veľmi tesnom zápase podľahol 1:2 na body favorizovanému Kristiánovi Nguyenovi. Bol to jeden z najlepších semifinálových zápasov a Rony v ňom ukázal, aký potenciál v sebe má. Napokon však tesne ostal pred bránami finále, kde jeho premožiteľa čakal Michal Zátorský, ktorý kraľuje na Slovensku už niekoľko rokov a inak tomu nebolo ani tentoraz. Mišo svojmu súperovi vo finále nedal žiadnu šancu a po presvedčivej výhre 3:0 na body získal už svoj 12-ty titul majstra Slovenska!

Najviac vybojované tretie mužské zlato pridal v hmotnosti + 91kg pre náš tím Mário Mackanič. V plne obsadenej kategórii ho čakal krst ohňom už v piatkovom štvrťfinále, keď sa proti nemu postavil o niekoľko kg ťažší Marián Michalec, extraligový boxer Ružinova. V najlepšom zápase dňa Mário zvíťazil po veľkom boji 3:0 na body, no zo zápasu si odniesol zranené oko a boľavú ruku. Do semifinále tak nastupoval iba s jedným okom, na druhé nevidel. No ani to mu nezabránilo v tom, aby svojho súpera Tibora Béllaia z Komárna poslal k zemi už prvým ostrým úderom a ukončil zápas TKO v 1.kole. Finálový zápas proti výbornému mladému reprezentantovi Dávidovi Michálekovi z ABC Malacky bol tým pravým vyvrcholením šampionátu. Od prvých sekúnd zápasu si obaja nič nedarovali a bomby lietali na obe strany. V záverečných 10 sekundách prvého kola však prišiel drtivý ľavý hák Mária a následné dokončenie akcie, po ktorej bol jeho súper tvrdo knokautovaný. Senzačná výhra KO v 1.kole tak Mária katapultovala na 1.miesto v superťažkej hmotnosti. Obrovský potlesk publika, trénerov i boxerov si však zaslúžil aj Dávid Michálek ako i športové gesto Mária, ktorý hneď v ringu prišiel za svojim otraseným súperom zistiť, či je všetko OK a športovo sa s ním objať. Predsa len, žiadna medaila nie je cennejšia ako zdravie! Mário si okrem zlata napokon odniesol aj cenu pre najbojovnejšieho boxera majstrovstiev.

Náš tím tak mohol byť po skončení šampionátu spokojný. Z minima sme dokázali vyťažiť maximum a zisk 4 zlatých medailí je v danej situácii obrovským úspechom. Veľkým potešením bol aj fakt, že športová hala Olympia bola každým dňom plnšia a na finále už doslova praskala vo švíkoch.

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my