• víťazi I.Slovenskej ligy boxu 2017
  • Matúš Strnisko (vpravo)bronz M-EÚ, 5.miesto ME, Majster SR
  • tréneri s Michalom Takácsom5.miesto OH,MS,ME mládeže, Majster SR
  • úspešný tím žiakov na turnaji v Poľsku
  • Naši majstri SR mužov pre rok 2017M.Ballai, T.Zold, P.Kontár, M.Strnisko, M.Takács
  • majstrovský tím na MSR SD a seniorov
  • Michael BallaiMajster SR 2017
  • Mário MackaničMajster SR 2016
Predstavitelia Klubu
Prezident klubu:
Dušan Vaňo
Hlavný tréner BCS:
Ing. Tibor Hlavačka
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Tréner mládeže ŠG a reprezentácie SR:
Mgr. Pavol Hlavačka, PhD.
Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebuješ mať nainštalovaný JavaScript.
Ďakujeme za podporu

MESTO NITRA

nitra orez

NITRIANSKY

SAMOSPRÁVNY KRAJ

43091

piatok, 25. november 2011, 15:00 Napísal: admin Prečítané: 5072x
  • Vytlačiť
  • Odoslať e-mailom

Boxeri Nitry vstúpili víťazne do Českej extraligy a zdolali úradujúceho majstra DTJ Prostějov !

 

V nedeľu 23. 10. bolo na programe 1.kolo Českej extraligy v boxe, v ktorej dostal príležitosť štartovať i úradujúci slovenský majster BC Stavbár Nitra.

Stavbári na úvod privítali v domácom ringu českého majstra a favorita súťaže – BC DTJ Prostějov a uštedrili mu vysokú porážku 14:4! Za hostí dokázali bodovať iba dvaja maďarskí legionári, v ďalších siedmych zápasoch dominovali zverenci trénerov Tibora a Pavla Hlavačku.

 

Hostia sa ujali vedenia, keď účastník OH v Pekingu – Maďar Norbert Kalucza vo váhe do 54kg vybodoval domáceho Reného Rajka. V druhom zápase do 56kg domáci postavili nádejného Michala Zátorského, ktorý nedal šancu kazachstanskému rodákovi Ruslanovi Shakaldaevovi. Pred zápasom bol miernym favoritom Shakaldaev, no iba 17-ročný Zátorský jasne potvrdil, že je momentálne jedným z najtalentovanejších boxerov na Slovensku a skúsenejšiemu súperovi nedal žiadnu šancu, zvíťazil jednoznačne 3:0 na body (tzn., že víťazstvo mu prisúdili všetci traja bodoví rozhodcovia). Vo váhe do 60kg zviedli krásny a vyrovnaný súboj domáci Dávid Zold a hosťujúci Hamo Aperian. V tomto zápase plnom zvratov zvíťazil 2:1 na body domáci Zold a bol to jediný súboj, v ktorom sa všetci traja bodoví rozhodcovia nezhodli na víťazovi. Vo váhe do 64kg nastúpili proti sebe dvaja účastníci posledných MS v Baku – domáci Tomáš Vaňo a český reprezentant Miroslav Šerban. V tvrdom zápase 3:0 na body zvíťazil Vaňo, rovnako ako Michal Babiak vo váhe do 69kg, ktorý vybodoval Emila Kocvendu. Vo váhe do 75kg sa očakával vyrovnaný súboj medzi reprezentantom SR Tiborom Vargom a skúseným Michalom Vodárekom. Vďaka lepšiemu záveru sa opäť tešil domáci boxer (3:0 n.b.). Druhé a posledné víťazstvo Prostějova zaistil vo váhe do 81kg Maďar Péter Nagy, ktorý vybodoval Tomáša Hraboveckého (0:3 n.b.). Sandro Dirnfeld mal vo váhe do 91kg za súpera veľmi skúseného Petra Novotného, bývalého reprezentanta ČR, ktorý má odboxovaných o 200 zápasov viac ako Dirnfeld ! Napriek tomu počas troch kôl dominoval domáci pästiar, ktorý zvíťazil 3:0 n.b. V poslednom zápase v super ťažkej hmotnosti si diváci v športovej hale Olympia prišli na svoje, keď domáci Štefan Slíž v 2.kole poslal k zemi Dominika Musila, ktorý reprezentoval ČR na posledných MS v Baku. Slíž tak suverénnym spôsobom potvrdil vysoké víťazstvo Nitry 14:4.
Nitrianski boxeri okrem Českej extraligy štartujú aj v Českej I.lige, kde dostávajú príležitosť predovšetkým mladí boxeri, keďže viacerí reprezentanti z extralige v I.lige štartovať nemôžu. BC Stavbár Nitra potvrdil svoje kvality aj v tejto súťaži, keď v 1.kole 16.10. vyhrali v Brne proti domácemu klubu Jihomoravský región vysoko 14:2.

 

REPORTÁŽ CETV zo zápasu:

http://www.cetv.sk/arch%C3%8Dv/region/region/video26.html


1.kolo EXTRALIGA:
NITRA 14:4 PROSTĚJOV
54kg Rajko 0:2 Kalucza 0:3 n.b.
56kg Zátorský 2:0 Shakaldaev 3:0 n.b.
60kg Zold 2:0 Aperian 2:1 n.b.
64kg Vaňo 2:0 Šerban 3:0 n.b.
69kg Babiak 2:0 Kocvelda 3:0 n.b.
75kg Varga 2:0 Vodárek 3:0 n.b.
81kg Hrabovecký 0:2 Nagy 0:3 n.b.
91kg Dirnfeld 2:0 Novotný 3:0 n.b.
+91kg Slíž 2:0 Musil r.s.c. v 2.kole

Prihlásenie
Partneri

 

 skalka

ARMY SHOP

 elefant

 

pizzalekarenstvorec logo nitradencetv logo

my